tisdag 23 juli 2013

Fettförbränning - effektiv metod

Under de första dagarna av att sprida min galna bantning evangelium-mer än 10 år sedan-Jag blir bombarderad med en fråga om och om igen. Det är något som människor fortfarande sele mitt sätt: du måste äta fett för att bränna fett?

Detta, naturligtvis, är meningslöst. Att äta fett för att bränna fett? Vi är vad vi äter, så om vi äter fett, vi får fett-inte magert. Det är rakt upp logik, rätt? Logik, dock bara hjälper oss att hitta nästa fråga att besvara, eftersom det i den verkliga världen, inte mänsklig logik fler gånger än det korrekt förutsäger.

Ta Albert Einstein, till exempel. Hans banbrytande arbete, från allmänna relativitetsteorin till banbrytande upptäckter inom kvantmekaniken, verkar helt ologiskt, men det definierar hur universum fungerar.

Om du tänker bara lite hårdare, och jag rekommenderar denna praxis mycket till världen av bodybuilding kost gurus-sedan strippa fett från kosten för att bränna fett är dumhet vid dess finaste.

Kroppen är en adaptiv organism som reglerar hormon och enzym produktion baserad på den mat vi äter. Äter kolhydrater hela tiden, och kroppen kommer att bygga alla nödvändiga maskiner för att bränna kolhydrater effektivt och lagra överskott lika effektivt. Ät bara protein, och kroppen blir effektivare på att bryta långa proteinkedjor till enklare fraktioner för energi-inklusive muskelvävnad.

Äter mest fett och ... ja, ni lista ut det.


Som ett exempel på "äta-fett-till-burn-fett," låt oss titta på medellång triglycerid förtäring. Medellånga triglycerider (MCT) är bosatta vast överflöd i kokosfett, och är något korta kedjor av kolatomer (alla fetter är långa kolkedjor). Den vanligaste blandningen är normalt C8: 0, C10: 0 och C12: 0.

Den "C" betecknar kol, är det första numret mängden kolatomer och den andra siffran är mängden omättnad. Dessa grabbar är rena mättat fett, men med en överraskande egenskap: mest intaget fett tar tre timmar eller mer innan kroppen kan använda det som bränsle eller förvaring. MCT absorberas snabbt och är tillgänglig omgående.

När kroppen kan komma fett omedelbart, bränner det. MCT olja intag utlöser ketoneproduktionen, vilket inte är lätt att göra med enbart diet. Ketoner hjälpa bränsle cellerna i nervsystemet, liksom andra vävnader i kroppen, när snabb energi behövs från fettmolekyler. MCT kan också representera idén om en negativ kalori belastning. I FetmaForskning och i International Journal of Obesity och liknande metaboliska sjukdomar, visade forskare att genom att helt enkelt lägga MCT olja i kosten, ökade den fettsyra oxidation.

Äta fett, fann de, bränner fett. Det finns mer till denna historia, dock. Många studier-särskilt sådana som citeras av myndigheter-show som äter en kost rik på fett, tillsammans med en hel del kolhydrater, resulterar i massiv fett vinna, inte fettförbränningen. Det tar tydligen mer än bara äta fett för att bränna fett. Det kräver också att man undviker kolhydrater.

Kolhydrater, som vi vet, trigger insulinfrisättning.

Insulin gör en sak oerhört väl: gör kroppsvävnad växa. Om den vävnaden är muskel, awesome. Merparten av tiden, är det dock fett. Inte så häftigt. Insulin gör detta via flera mekanismer, men två av de viktigaste är insulin reglering av lipoproteinlipas (LPL) och hormonkänslig lipas (HSL).

Tänk på LPL som motsvarar glukos-transportören (GLUT) systemet det som carb back-lastning manipulerar för effektiv fettförbränning och samtidig muskelmassa. GLUT drar socker till fett-och muskelceller som antingen kan användas som energi eller lagras som fett i fettcellerna och glykogen i muskelcellerna. LPL drar fettsyror i fett-och muskelceller för lagring eller energi, respektive.Liksom GLUT är LPL också starkt reglerade av insulin, men bara i fettceller. När insulinnivåerna stiger, LPL koncentration skyrockets på fettceller, som ger dem möjlighet att dra in stora mängder fett för att lagra. Det är bra att det finns oftast socker runt samtidigt eftersom sockret som får dras av med fettet bildar glycerin molekyler-ryggraden av triglycerider, den krämig fyllning av fettceller. Fettceller, du kommer att märka, är väldigt lik kakor.

Insulin har motsatt effekt av LPL i muskelceller, dock. När insulinnivåer stiger, de minskar de koncentrationen och funktion av LPL i muskeln. Detta har en direkt konsekvens: dina muskler bokstavligen inte kan bränna något av fettet flyter runt i ditt system. De är tvingade att vara beroende av kolhydrater. Vart tar allt det extra fett? Japp, din miniatyr Twinkie lagringssystem.

En grupp forskare publicerade en översyn av den metaboliska nackdelen av kolhydrater vid frukost tid i British Journal of Nutrition. En sak de observerade med människor som äter en frukost full av kolhydrater, är att musklerna har svårt att bränna fett för resten runt-och det skyrockets i fettceller.

OK, om vi inte kan äta kolhydrater, vad om en all-protein diet-eller åtminstone en tung protein diet som alla de berömda fysik prep coacher använder? Äta något annat än protein bör vara den heliga graal, men det är inte. Trots massor av studier undersöker hur väl hög-protein diet (extremt hög proteinhalt) bevara muskelvävnad och påskynda fettförbränningen, de undersöker endast överviktiga befolkningar. Om du vill få slet, blir detta ett problem eftersom det finns en annan lipas spelaren på planen: hormonkänslig lipas (HSL).
fettförbränning
acai 
acaibär
acai viktminskning 

HRT ansvarar för att få fett tillbaka ut av fettceller genom att bryta triglycerider ner till fettsyror som kan mobilisera av fettceller och vänja av energi på annat håll. Insulin stänger HSL i fettceller samtidigt den stängs av LPL i muskelcellerna, så allt detta känns självklart. Varför släpper fett från fettcellerna om musklerna inte kan bränna den? Stora inflöden av aminosyror, men kan också orsaka insulinfrisättning-och vissa kan göra detta oberoende av varandra, precis som den grenkedjiga aminosyran leucin.Bortsett från de insulinproblem, aminosyrorna själva kan stänga HSL aktivitet. Cytotechnology journal forskare upptäckte nyligen att de sulfaterade aminosyror (metionin, cystin och cystein) stänga HSL aktivitet alldeles själva, utan behövde insulin. Med all denna nedregleras, inaktiv HSL, blir det svårt att få fett ur fettceller.

Dessa ultra-låg fetthalt och ultra-low-carb dieter, men arbetar för pre-tävling prep. Var är skillnaden? Tja, varför tror du folk pop fett-brännare som de är Pez pre-contest? Eftersom det är nödvändigt att göra high-protein lipolytiskt. Stimulera beta-andrenerg bana i fettceller (samma väg adrenalin stimulerar) tvingar HSL aktivitet slås på igen i fettceller, ökar fettförbränningen i musklerna. Detta har konsekvenser, men. Med tiden blir kroppen okänslig för adrenal föreningar, omintetgöra effekten. Dessa dieter har i huvudsak förlita sig på ett ton kemikalier för att åtgärda de problem som de skapar i första hand.

Det är enkelt. När du äter främst fett, tycker kroppen inte lagra det, så det bränner skiten ur den. När du prova en av de andra två linjerna (ultra-låg fetthalt eller ultra-låg fetthalt och-carb), behöver du kemisk hjälp för att få saker att fungera. Förresten, nämnde jag att ultra-low-carb diet stimulerar LPL aktiviteten i musklerna samtidigt minska LPL-aktivitet och gnistbildning HSL aktivitet i fettcellerna? Jag antar att jag bara gjorde, så det du går.

Det är där Carb Nite Solution (Mark Bells nuvarande protokollet) kommer in i bilden. Att äta allt fett är bra-det ännu nedreglerar de enzymer som behövs för att vända kolhydrater till fett-eftersom det gör att du bränner fett. Om du bor ultra-low-carb för länge, dock börjar ämnesomsättningen att släppa av och fettförbränning saktar ner. Carb Nite behandlar detta vackert. Genom att äta kolhydrater en natt per vecka (observera, en natt), kan du lagra alla dina fettförbränning processer utan att få fett.

Det är elegant i sin enkelhet och kraft.Carb Nite (och min andra skapelse, carb back-laddning) innehåller långa perioder där vi hoppas kunna använda denna information för att hålla kroppen bränna fett och samtidigt bevara muskelvävnad, så vi behöver veta hur mycket fett det tar att hålla kroppen fungerar som en snabbare brinnande ugnen. Den allmänna tumregel är att äta en kost som är 70 procent fett med kalorier och resten huvudsakligen från protein (ej inklusive förberedande utbildning näringslära). Detta kommer ner till 1 gram fett för varje gram protein.

Normalt minsta proteinintag för en idrottsman är ett gram per kilo kroppsvikt.

För att beräkna denna slutliga värdet, ta din kroppsvikt: låt oss säga 250 pounds, så behöver du 250 gram protein. Subtrahera proteinhalten i din efter träningen skaka (säg 50 gram) och det lämnar dig med det totala fettintaget för dagen för fragmentering fett på Carb Nite samtidigt bevara styrka och muskelmassa: 200 gram fett.

Detta är en solid baslinje att utgå ifrån, men kom ihåg, kanske du kan äta mer, men bara något mindre för att upprätthålla en förlust av kroppsfett. Så efter all denna vetenskap, behöver du äta fett för att bränna fett? Definitivt, ovedersägligt, ja.

Editor-at-Extra-Large sidonotis: Min andra veckan på Carb Nite dieten jag åt stekt Buffalo wings för sju dagar i rad och jag förlorade 8 pounds! Livsmedel som bacon, vingar och stek gör dieten

fettförbränning
acai 
acaibär
acai viktminskning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar